Dat onze BTV onderwerp is van een masterscriptie maakt wel een beetje trots. Student Planologie Tijmen Polman onderzocht de consequenties van de herontwikkeling van bedrijfsterreinen. De Lammenschansdriehoek is een mooi schoolvoorbeeld voor zijn onderzoek. 

Op 2 mei is ons Bedrijventerrein weer geschouwd door de KVO-B werkgroep waarin ook de Brandweer en Politie standaard deel vanuit maken. Ditmaal voegden ook John van Amsterdam van Handhaving zich bij de groep en Willem-Jan Zirkzee namens het bestuur. We zijn gestart bij de Gamma om eerst de Lammenschans, dan het Kanaalpark en vervolgens het Veilingterrein te bezoeken.

Het was natuurlijk niet midden in de nacht, maar het werd wel donker tijdens de schouw op 11 oktober. Zo konden we goed zien waar het te donker is en onveilig voelt.

Raissa werkt nu bijna twee jaar voor ParkTrust. Daarvoor werkte ze ruim 5 jaar bij een groot beveiligingsbedrijf als manager waar ze o.a. Shell in haar portefeuille had. Deze ervaring plus haar opleiding Facility Management maken haar een uiterst capabele parkmanager:

Schouwverslag van onze nieuwe parkmanager Raissa Koppenol

Tijdens onze jaarlijkse schouwronde (afgelopen najaar op 22 sept tussen 19 en 21 uur) met politie, gemeente en enkele bestuursleden viel het iedereen op dat in vergelijking met voorgaande jaren er relatief weinig zwerfvuil op het terrein ligt. Het schoonmaakteam van Chris Verplancke bewijst duidelijk zijn nut! 

Het wordt steeds groener in Leiden, een goed teken zal je denken. Alleen vraag ik me toch af of dat wel overal wenselijk is!

Eerste in de serie 'Bloggen met de Parkmanager' een gesprek met oud politieman Ad van den Berg van Parktrust die bij Leidse ondernemers en zeker bij die op het bedrijventerrein Lammenschansdriehoek nauwelijks meer introductie behoeft. Zijn pragmatische aanpak past goed in onze stad van denken en doen.

 • Graafwerkzaamheden t.h.v. Kanaalpark 140

  Tussen 21 en 26 februari zijn er graafwerkzaamheden t.h.v. Kanaalpark 140. Hiervan kunnen auto's hinder ervaren. Voetgangers en fietsers kunnen er sowieso langs.

   

   
 • Sneeuwschuiven en strooien

  Het kan maar zo zijn dat je als ondernemer zelf kiest om te laten sneeuwschuiven en strooien om de bereikbaarheid van je bedrijf te garanderen.

  Lees meer...

Actuele agenda

 • 15 en 22 juni weekendafsluiting N11

  In de weekenden van 15-17 juni en 22-24 juni sluit Rijkswaterstaat de N11 in beide richtingen af. Er is een verkeersplan opgesteld en het verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de A4. 

   
 • 10 april: Ondernemersdag071

  De gezamenlijke ondernemersverenigingen in de Leidse regio organiseren op dinsdagmiddag 10 april de zesde editie van Ondernemersdag071

   
 • 30 mei: Ondernemersborrel Leiden

  Kennismaken met het nieuwe college kan op Woensdag 30 mei tijdens de Ondernemersborrel in de Stadsgehoorzaal (aanvang 17.30 uur). 

Lid worden

Wilt u actief op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in dit gebied en uitgenodigd worden op de borrels en vergaderingen die voor u worden georganiseerd? Meld u dan bij ons aan voor uw gratis lidmaatschap.

 

Aanmelden als lid